Times of Suriname

Strafzaak Oedit uitgesteld tot juli

-

PARAMARIBO – De strafzaak tegen Ramchender Oedit, die samen met Dionathan M en Harti L wordt verdacht van het invoeren van 488.680 gram cocaïne in een vliegtuig op 13 maart 2018, zal op 20 juli weer voorgaan. Vanwege COVID-19 is deze zaak uitgesteld.

Rechter Maureen Dayala heeft reeds het verzoek om Oedit in Nederland te horen, afgewezen. Zij concludeer­de dat uit overgelegd­e stukken niet te halen is dat de verdachte niet naar Suriname kan afreizen om gehoord te worden. Zij had gevraagd aan advocaat Irvin Kanhai, die het verzoek deed om Oedit in Nederland te horen, om recente medische stukken te overleggen. Het moest gaan om gelegalise­erde stukken van behandelen­de specialist­en, over het feit waarom Oedit medisch gezien niet in staat is af te reizen naar Suriname. Kanhai had het medisch dossier van Oedit overgelegd met uitleg van een arts in Paramaribo. Dayala vindt echter dat de overgelegd­e stukken niet bewijzen dat de verdachte niet in staat is af te reizen. Officier van justitie Shanta Mahadew vindt dat uit de documenten van een Nederlands­e arts die overgelegd zijn door Kanhai, niet te concludere­n is dat Oedit niet mag afreizen.

In deze zaak heeft voorts een politieman uitleg gegeven over een aanvullend dossier dat de Surinaamse politie heeft ontvangen uit Brazilië. Volgens de agent wordt de naam van Oedit niet genoemd in het dossier. De landingsba­an van Oedit zou niet eerder zijn gebruikt voor drugsdropp­ings in Suriname. Ook de strafzaak tegen Harti L en Dionathan M, die juridische bijstand krijgen van raadsliede­n Michella Lau-Kerssenber­g, Vishal Rambharos en Kanhai, is uitgesteld tot 20 juli. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname