Times of Suriname

Roofmoordz­aak Kraka verschoven naar juli

-

PARAMARIBO – De Kraka-roofmoordz­aak is maandag verschoven naar 20 juli. Fanuel D, Milton F, Dion A, Virbian W, Clyde H, Milton V, Jurvin B en Melvin A zijn verdachten in deze zaak. Op 7 juni 2018 lieten Zyllavana Mangkoered­jo (20) en Isaak Poetisi (56) het leven op de Krakaweg.

Milton F voerde reeds aan spijt te hebben. Hij bood zijn verontschu­ldigingen aan de gemeenscha­p en nabestaand­en aan. Volgens hem liet hij zich meesleuren. “Ik kan de tijd niet terugdraai­en. Bij deze heb ik een les geleerd. Ik vraag een gouden kans”, aldus Milton F.

Clyde H voerde aan dat hij nooit eerder met justitie in aanraking was gekomen. Hij betreurt hetgeen die dag gebeurd is. Hij belde met Fanuel D die hij nauwelijks vijf maanden kende. De verdachte is blij dat Fanuel D op de zitting is teruggekom­en op zijn verklaring.

Dion B zegt dat hij met Milton F zou gaan werken. Hij gebruikte sukru en wist daarna niets meer.

Fanuel D zei in zijn laatste woord dat hij zich volledig kon terugvinde­n in het dupliek van zijn advocaat Maureen Nibte. Volgens Nibte was Fanuel D op geen enkel moment op de hoogte van een roof. Raadsman Murwin Dubois zegt dat Virbian W niets wist van een op handen zijnde beroving. Raadsliede­n Georgette Leter, Arjan Ramlakhan en Harold Belfor dupliceren voor Milton V, Jurvin B en Melvin A. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname