Times of Suriname

Eigenaar eettent aangehoude­n

-

PARAMARIBO – MD, eigenaar van een eettent in Paramaribo, is aangehoude­n voor overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. Zijn advocaat Therese Roos zegt aan de krant, dat zij een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring voor de man zal indienen om hem vrij te krijgen.

De verdachte heeft een eettent op zijn erf gebouwd. Hij was in zijn woning bezig groenten te snijden toen hij op een gegeven moment hoorde dat de politie daar was. De man liep naar buiten en zag enkele jongens wegrennen. De politie kwam op zijn erf en vroeg een onderzoek bij de garage in te stellen. Hij stemde toe.

De politie trof drugs aan. Bij de verdachte bestaat het vermoeden dat de jongens van de straat naar binnen zijn gerend bij het zien van de politie. De jongens gooiden toen drugs in de garage en renden weg. De verdachte weet niets af van de aangetroff­en drugs. Hij wist niet eens dat drugs in de garage waren.

Advocaat Roos merkt op dat de man meteen naar buiten kwam toen de politie daar was. Volgens haar wist hij niets af van de drugs. Bovendien is de verdachte met meerdere personen in de cel opgesloten, waardoor hij bang is besmet te worden met COVID-19. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname