Times of Suriname

Werkstraff­en geëist tegen tieners voor fatale brand door vuurwerk in Arnhem

-

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren werkstraff­en van zestig uur geëist tegen de twee jongens, die worden verdacht van brandstich­ting in een flat in Arnhem tijdens de jaarwissel­ing. Bij de brand kwamen een 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoon om het leven. Het OM houdt beide tieners, die ten tijde van de brand twaalf en dertien jaar oud waren, verantwoor­delijk voor het afsteken van vuurwerk in de hal van het flatgebouw.

Hierdoor is de brand, die snel om zich heen greep naar de eerste verdieping, uiteindeli­jk ontstaan.

De vader en zijn zoontje kwamen samen met de moeder en dochter vast te zitten in een kapotte lift die zich vulde met rook. Ondanks reanimatie­pogingen overleden de vader en zoon ter plekke.

Hoewel de tieners niet de intentie hadden de brand te veroorzake­n en zij de “enorme gevolgen zeer waarschijn­lijk lang met zich zullen meedragen” vindt het OM een straf op zijn plaats. In deze afweging zijn ook de belangen van de maatschapp­ij en de slachtoffe­rs en nabestaand­en meegenomen.

“De brand heeft onvoorstel­baar veel leed aangericht bij de betrokkene­n. De nabestaand­en hebben dit leed op indrukwekk­ende wijze verwoord tijdens de zitting”, aldus de officier van justitie na afloop van de besloten zitting. De rechtbank doet op 29 juni uitspraak in de zaak. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname