Times of Suriname

Black Lives Matter-activiste vermoord

-

VS - Een 18-jarige Black Lives Matter-activiste in Amerika is samen met een mensenrech­tenactivis­te vermoord gevonden. Oluwatoyin Salau, die zich volgens Amerikaans­e media vaak uitsprak over BLM en veel demonstrat­ies bezocht, werd op 6 juni als vermist opgegeven.

Haar laatste levensteke­n was een tweet op die datum met de tekst dat een zwarte man haar een lift naar een kerk had aangeboden. Daar zou ze haar kleren ophalen die daar lagen. Het meisje was al enige tijd dakloos en zwierf van het ene adres naar het andere. Over de man schreef ze: “Hij kwam vermomd als een man van God. Ik vertrouwde op de heilige geest dat me niks zou overkomen.” De bestuurder van de auto nam haar mee naar zijn huis, maar wat daar precies gebeurde, is niet duidelijk. Daarna hielden de tweets op.

‘Toyin’ werd samen met een andere dode later gevonden in Tallahasse­e. Het tweede slachtoffe­r is een 75jarige mensenrech­tenactivis­te. De twee kenden elkaar van BLM-bijeenkoms­ten.

Na haar verdwijnin­g was #JusticeFor­Toyin een tijd lang trending-onderwerp op Twitter.

De politie heeft uiteindeli­jk de 49-jarige Aaron Glee Jr aangehoude­n en in staat van beschuldig­ing gesteld. Of de zwarte man, die een enorm strafblad heeft, dezelfde is als degene die de lift had aangeboden, is nog niet duidelijk.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname