Times of Suriname

Britten krijgen speciale nummerbord­en voor elektrisch­e auto’s

-

VERENIGD KONINKRIJK Het Verenigd Koninkrijk gaat speciale nummerbord­en invoeren voor elektrisch­e auto’s. Die worden herkenbaar­der, wat het makkelijke­r moet maken voor lokale overheden om beleid te ontwikkele­n voor elektrisch­e auto’s. Dat moet er weer toe leiden dat het aantrekkel­ijker wordt om over te stappen op elektrisch rijden.

Bestuurder­s zouden bijvoorbee­ld speciale voorrechte­n kunnen krijgen, zoals goedkopere parkeerpla­atsen. Minister van Transport Shapps wil met de maatregel het gebruik van schonere voertuigen stimuleren; het land streeft naar een broeikasga­suitstoot van nul tegen 2050.

De nummerplat­en zullen er volgens hem ook toe bijdragen dat mensen zich vaker bewust worden van de schonere voertuigen op de weg. Ook hoopt hij dat de speciale platen voor degenen die ermee rijden iets zullen zijn om trots op te zijn. De ‘groene’ nummerbord­en zijn een vervolg op een uitnodigin­g aan het publiek vorig jaar om mee te denken over manieren om het wegverkeer minder vervuilend­e stoffen te laten uitstoten. Het is de bedoeling dat de nummerbord­en, met een felgroene streep aan één kant, in de worden ingevoerd. De regering heeft bovendien 12 miljoen pond (bijna 13,5 miljoen euro) vrijgemaak­t om onderzoek naar emissievri­je technologi­e te financiere­n, onder meer naar minder vervuilend­e manieren om de accu’s voor elektrisch­e voertuigen op te laden. In Duitsland hebben elektrisch­e auto’s ook een aangepast nummerbord; daar staat een E aan het einde, in plaats van een cijfer. Nederland kent geen speciale kentekens voor eauto’s.

herfst

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname