Times of Suriname

Nieuw-Zeeland toch niet coronavrij, twee nieuwe besmetting­en

-

NIEUWZEELA­ND In NieuwZeela­nd zijn voor het eerst in 24 dagen tijd nieuwe besmetting­en met het coronaviru­s vastgestel­d. Twee mensen die onlangs terugkeerd­en uit het Verenigd Koninkrijk testten positief, maakten de autoriteit­en gisteren bekend. NieuwZeela­nd draaide vorige week een groot deel van de ingestelde coronamaat­regelen terug, nadat de regering meldde dat er geen nieuwe of actieve gevallen meer bekend waren in het land. Premier

Jacinda Ardern zei dat er geen restrictie­s meer gelden voor openbare en privéevene­menten, dat de detailhand­el en horeca weer normaal kunnen draaien en al het openbaar vervoer kan worden hervat. Wel zijn er nog beperkinge­n van kracht aan de grens. Zo zijn nietingeze­tenen alleen in bepaalde gevallen bij uitzonderi­ng welkom en moet iedereen die NieuwZeela­nd binnenkomt twee weken in quarantain­e.

Volgens het

ministerie van

Volksgezon­dheid zijn de twee nieuwe gevallen aan elkaar gerelateer­d. In het land met vijf miljoen inwoners waren tot dusver 1504 bevestigde ziektegeva­llen en 22 doden. Premier Ardern zei vorige week dat er vrijwel zeker nieuwe gevallen van het virus zullen opduiken, maar dat zolang die uit het buitenland komen en snel ontdekt en geïsoleerd worden, nieuwe coronamaat­regelen niet nodig zijn. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname