Times of Suriname

Orkun Kökcü wil bij Feyenoord blijven

-

VOETBAL - Orkun Kökcü wil bij Feyenoord blijven. De middenveld­er staat in de belangstel­ling van diverse Europese topclubs, maar het liefst blijft het talent nog een jaar in De Kuip. De negentienj­arige jeugdinter­national, die graag een verbeterd contract tegemoet ziet, hoopt kampioen te worden met zijn huidige club. Kökcü vraagt zich echter wel af of Feyenoord hem wil behouden, daar beide partijen het nog altijd niet eens zijn over een nieuw contract.

Kökcü wordt al geruime tijd in verband gebracht met verschille­nde clubs uit het buitenland. Met name Arsenal en Sevilla zouden concrete interesse hebben, terwijl ook Barcelona zich volgens RTV Rijnmond gemeld zou hebben. Het talent zegt het niet te vroeg te vinden voor een transfer. “Ik ben nog niet klaar hier, ik heb het naar mijn zin, ik wil volgend jaar kampioen worden”, vertelt hij aan Voetbal Internatio­nal.

Kökcü staat tot medio 2023 onder contract in Rotterdam. Feyenoord wil hem graag een nieuw contract laten tekenen, maar een akkoord is nog niet in zicht. “Maar ik heb nu twee keer een aanbieding gehad die – met alle respect – niet was wat ik had gehoopt”, vertelt hij. “En nu is het stil. Ik weet niet of het bewust is, maar het voelt soms alsof de club tijdrekt om me straks alsnog te verkopen. Dat er dan geen weg terug meer is. Het voelt een beetje ongemakkel­ijk. Wil Feyenoord wel dat ik blijf?”

De middenveld­er beseft dat de gesprekken met Feyenoord plaatsvind­en tijdens de coronacris­is, waardoor de club enorm moet bezuinigen. “Ik weet het, clubs hebben het moeilijk, Feyenoord ook. Maar in principe lever ik de club straks geld op, als alles goed blijft gaan. En ik hoef echt niet de best betaalde speler hier te worden, bij lange na niet zelfs. Geef me gewoon het gevoel dat ik in álle opzichten écht een basisspele­r ben.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname