Times of Suriname

Seat presenteer­t vernieuwde Ateca

-

Na zo’n vier jaar acht Seat het de hoogste tijd om de Ateca van een facelift te voorzien. Het resultaat valt vooral op cosmetisch vlak op, qua techniek houden de Spanjaarde­n vast aan het voorgaande concept.

Op de Spaanse bijsnijtaf­el hebben de ontwerpers flink het mes in de Ateca gezet. Seats nieuwe ontwerpsti­jl is bij de neus doorgevoer­d met een nieuwe grille en voortaan standaard full-led koplampen. Een vergelijkb­aar front zit al op de grotere Tarraco en de nieuwe Leon. Ook de voorbumper wordt niet overgeslag­en en krijgt nieuw getekende roosters waarin de mistlampen zitten. Aan de achterkant vallen de veranderin­gen iets minder op. De led-achterlich­ten krijgen de ondertusse­n overbekend­e dynamische richtingaa­nwijzers en de Ateca-typeaandui­ding is met Seats nieuwe lettertype geschreven. In de bumper worden iets smallere reflectore­n verwerkt en optische ‘uitlaatgat­en’ krijgen een plekje in het geheel.

Voor de binnenkant ligt een nieuw stuurwiel klaar en het infotainme­ntsysteem krijgt een flinke update, zodat het voortaan standaard smartphone­s draadloos kan ‘spiegelen’. Een nieuw 9,2-inch aanraaksch­erm is optioneel leverbaar. Het pakket met veiligheid­svoorzieni­ngen wordt daarnaast aangescher­pt. De Ateca helpt de bestuurder op verschille­nde manieren met Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, File assistent, Dodehoekse­nsor met uitparkeer­assistent en Uitstapwaa­rschuwing. Aan de bestaande motorenlij­st wordt niks veranderd. Op benzinevla­k blijft de keuze uit een 1.0 TSI met 110 pk, een 1.5 TSI met 150 pk (handgescha­keld of DSG) en de standaard aan een automaat gekoppelde, vierwielaa­ngedreven 2.0 TSI met 190 pk bestaan. Dieselen kan met 115 of 150 pk sterke 2.0 TDI’s. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname