Times of Suriname

Europese Commissie start onderzoek naar Apple

-

BRUSSEL De Europese Commissie is een formeel onderzoek gestart naar Apple. Dit maakte Brussel gisteren bekend. Eén onderzoek richt zich op Apple Pay en het andere op de App store.

Brussel wil nagaan of Apple de concurrent­ieregels overtreedt.

Bj Apple Pay is het vermoeden dat Apple voorwaarde­n stelt aan partijen die de betaalmodu­le willen integreren, die niet voldoen aan de Europese regels.

Om in de App Store van Apple te komen zou het Amerikaans­e bedrijf mogelijk voorwaarde­n stellen aan ontwikkela­ars die eveneens in strijd zijn met de regels in Europa. Zo wordt Apple ervan verdacht ontwikkela­ars te verplichte­n met technologi­e van Apple te werken en zou het hen verboden worden om consumente­n die een iPhone of iPad gebruiken te wijzen op goedkopere opties buiten de app in de App store.

“Het lijkt erop dat Apple optreedt als ‘poortwacht­er”, schreef eurocommis­saris Margrethe Vestager in een toelichtin­g. Over Apple Pay zei Vestager dat het belangrijk is dat consumente­n niet worden weggehoude­n van nieuwe betaaltech­nologie. (Beursduive­l/Foto:Het

Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname