Times of Suriname

Dodental India schiet omhoog door verwerking achterstal­lige administra­tie

-

INDIA - India maakte gisteren melding van meer dan tweeduizen­d coronadode­n en bijna elfduizend nieuwe coronapati­ënten. De stijging van het dodental is opmerkelij­k, gezien de voorgaande dagen er ‘slechts’ drie- tot vierhonder­d doden per dag werden gemeld. Volgens India wordt achterstal­lige informatie verwerkt.

Het gros van de nieuw gemelde dodelijke slachtoffe­rs is afkomstig uit de miljoenens­tad Delhi en de deelstaat Maharashtr­a. Autoriteit­en melden dat honderden overleden patiënten, die al wel in beeld waren maar vanwege drukte nog niet verwerkt konden worden, nu zijn toegevoegd aan het officiële dodental.

In totaal zou het gaan om bijna zeventienh­onderd patiënten die al enige tijd eerder waren overleden aan de gevolgen van COVID-19. Het is echter niet duidelijk of de complete achterstan­d nu is weggewerkt. Mogelijk volgt nog een dag met een relatief grote stijging van het dodental. Het aantal besmetting­en in India steeg met bijna 11 duizend naar 354.065. Alleen Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten tellen meer ziektegeva­llen. Het Indiase ministerie van Volksgezon­dheid meldt dat zeker 155.227 patiënten nog behandelin­g nodig hebben, terwijl bijna 187 duizend inwoners genezen zijn verklaard.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname