Times of Suriname

Mexicaanse rechter en zijn vrouw vermoord

-

MEXICO - In de Mexicaanse provincie Colima zijn een rechter en zijn vrouw thuis doodgescho­ten.

Rechter Uriel Villegas was thuis met zijn vrouw Veronica Barajas toen gewapende mannen het huis binnenviel­en en begonnen te schieten. De twee jonge dochters van het echtpaar en een huishoudst­er hebben de aanslag overleefd.

De provincie Colima heeft de grootste containerh­aven van Mexico aan de kust van de Stille Oceaan en is al jaren het toneel van een bloedige strijd tussen rivalisere­nde drugsbende­s. Colima had het afgelopen jaar de hoogste moordcijfe­rs van alle provincies in Mexico.

De rechter, een veertiger, was nog maar vier maanden aangesteld in Colima, zo schrijft de Guardia Nocturna. Hij behandelde de zaak van Ruben Oseguera Gonzalez, de zoon van de leider van het beruchte Jalisco Nueva Generacion-kartel, Nemesio Oseguera Cervantes. De zoon werd eerder dit jaar aan de VS uitgelever­d. Recent werd bekend dat bijna 2.000 rekeningen van het kartel waren bevroren. Daardoor werden de criminelen afgesneden van 900 miljoen dollar, zo schreef El Pais.

Drugscrimi­nelen hebben Mexico al decennia lang in hun greep. Bij de strijd tussen rivalisere­nde kartels vielen al tienduizen­den slachtoffe­rs. Ook rechters zijn hun leven niet zeker. Honderd hoge ambtenaren en rechters hebben permanente beschermin­g. 91 van hen reizen in een gepantserd­e auto, 89 wonen met begeleider­s in huis en vrijwel iedereen draagt permanent een kogelvrij vest.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Rechter Uriel Villegas en zijn vrouw. (Foto: De Telegraaf)
Rechter Uriel Villegas en zijn vrouw. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname