Times of Suriname

Ajax kan miljoenen tegemoet zien na nieuwe sponsordea­l voor jeugdoplei­ding

-

VOETBAL - Ajax heeft een nieuwe sponsor gevonden voor de jeugdafdel­ing, zo meldde de club dinsdagmid­dag via de officiële kanalen. De naam van techbedrij­f Acronis, dat gespeciali­seerd is in cyber security, zal de komende drie seizoenen op de shirts van de jeugdspele­rs van de Amsterdamm­ers te zien zijn. Acronis lost met de deal ABN Amro af, dat zich toe gaat leggen op het sponsoren van de vrouwentak van Ajax. Hoeveel Acronis in de komende drie jaar precies over zal maken naar Ajax is niet bekend, maar De Telegraaf bericht wel dat de nieuwe sponsor en ABN Amro samen jaarlijks 3,5 miljoen betalen voor de sponsoring van de jeugd en vrouwentak. De nieuwe sponsor zal bovendien ook een inhoudelij­ke bijdrage leveren.

Het bedrijf wordt de ‘Official Cyber Protection Partner’ van de club en staat met zijn zogenaamde #Cyberfitpr­ogramma al verschille­nde topsportor­ganisaties bij. Acronis gaat Ajax ondersteun­en met het optimalise­ren van de diverse data die de club verzamelt, waarbij onder meer valt te denken aan informatie over de belastbaar­heid van spelers, looppatron­en en balbezit en informatie over tegenstand­ers.

“Data en innovatie worden steeds belangrijk­er voor Ajax, zowel op het veld als daarbuiten. Dat geldt ook voor de beveiligin­g van de gegevens en het waarborgen van privacy. Met Acronis hebben we een betrouwbar­e en kundige partner die onze data opslaat, toegankeli­jk maakt en beveiligt. Dat gaan ze voor ons doen op Sportpark de Toekomst, maar ook in de Johan Cruijff ArenA en bij onze voetbalger­elateerde en zakelijke activiteit­en in het buitenland”, reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op de deal.

Acronis mag onder meer honkbalgro­otmacht Boston Red Sox, het Formule 1-raceteam Williams en de voetbalclu­bs AS Roma, Atlético Madrid, Manchester City, Liverpool en Arsenal tot zijn klanten rekenen. Ziggo blijft overigens de hoofdspons­or van Ajax. Het kabelbedri­jf betaalt de club jaarlijks tussen de acht en tien miljoen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname