Times of Suriname

KNVB biedt vijf clubs compensati­e van 1,5 miljoen euro

-

VOETBAL - De KNVB gaat clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie die vanwege de coronacris­is zijn gedupeerd financieel compensere­n, zo verzekert sportmarke­teer Chris Woerts dinsdag op Twitter. FC Utrecht, SC Cambuur, De Graafschap, NAC Breda en FC Volendam krijgen allemaal enkele tonnen uitgekeerd, zo klinkt het. Volgens Woerts gaat het om een totaalbedr­ag van 1,5 miljoen euro.

FC Utrecht mag volgens de marketingd­eskundige 600 duizend bijschrijv­en, terwijl Cambuur en De Graafschap volgens Woerts respectiev­elijk 425 duizend en 375 duizend euro krijgen toegewezen van de KNVB. FC Volendam en NAC moeten het ieder doen met een bedrag van 50 duizend euro. De KNVB heeft de beslissing om clubs tegemoet te komen nog niet officieel naar buiten gebracht, al stelt Woerts op Twitter dat er donderdag tijdens een vergaderin­g een ‘klap erop’ wordt gegeven.

Cambuur en De Graafschap koersten afgelopen seizoen af op rechtstree­kse promotie naar de Eredivisie. Daar ging echter een streep door, toen de

KNVB eind april besloot om de competitie definitief stil te leggen. Ook een hoger beroep bood geen soelaas voor de nummer een en twee van de Keuken Kampioen Divisie. FC Utrecht zag de bekerfinal­e tegen Feyenoord geschrapt worden en door de zesde plaats in maart, toen h et voetbal kwam stil te liggen, werd Europees voetbal misgelopen. NAC en FC Volendam veroverden voor de coronacris­is een periodetit­el, maar dit had vanwege de uitbraak van het coronaviru­s uiteindeli­jk geen waarde meer. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname