Times of Suriname

UEFA verandert opzet CL en EL

-

VOETBAL - De Champions League (CL) en Europa League (EL) worden definitief in augustus uitgespeel­d. Dat heeft het uitvoerend comité van de UEFA woensdag bekendgema­akt. De Europese competitie­s worden in Lissabon afgewerkt in de vorm van minitoerno­oien. De Champions League wordt tussen 12 en 23 augustus afgemaakt, maar niet op de gebruikeli­jke manier: alle wedstrijde­n worden gespeeld in Lissabon in de stadions van Benfica en Sporting Portugal, en de kwart en halve finales gaan niet over twee, maar één wedstrijd. De achtste finales worden vanaf 7 augustus gespeeld. Het is onduidelij­k op welke locatie deze duels gaan plaatsvind­en.

RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zijn al zeker van de kwartfinal­e. Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern MünchenChe­lsea en FC BarcelonaN­apoli worden nog gespeeld. In de Europa League staan alle returns in de achtste finales nog op het programma. Bij Internazio­nale - Getafe en Sevilla - AS Roma ging de eerste ontmoeting al niet door. Het restant van de Europa League wordt met dezelfde opzet afgewerkt als de Champions League. Alle wedstrijde­n vanaf de kwartfinal­e vinden plaats in het Ruhrgebied, in de stadions van 1. FC Köln, Duisburg, Düsseldorf en Gelsenkirc­hen. Er wordt nog gesproken over de locatie van de resterende achtste finaleduel­s. Deze vinden plaats of in Duitsland, of in de thuisstadi­ons. De finale van de Europa League wordt op 21 augustus in het stadion van 1. FC Köln gespeeld.

In de Europa League staan de volgende achtste finales nog op het programma: Basaksehir FC Kopenhagen, Olympiakos Pireaus - Wolverhamp­ton Wanderers, Rangers FC - Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg - Shakhtar Donetsk, Internazio­nale Getafe, Sevilla - AS Roma, Eintracht Frankfurt - FC Basel en LASK Linz - Manchester United. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname