Times of Suriname

Amerikaan biedt 395 miljoen euro voor Newcastle United

-

VOETBAL - Opmerkelij­k nieuws uit Engeland: Newcastle United valt mogelijk toch niet in Saudische handen. Een Amerikaans­e zakenman heeft een miljoenenb­od uitgebrach­t op de Premier League, meldt onder meer Sky Sports en The Daily Mail. Henry Mauriss, CEO van de Amerikaans­e tv-aanbieder Clear TV, is bereid 390 miljoen euro te betalen voor een meerderhei­dsaandeel in Newcastle. De concrete belangstel­ling wordt als ‘zeer serieus’ beschouwd. Mauriss wil de deal vóór de start van het seizoen 2020/2021 afronden.

De Amerikaans­e investeerd­er maakt volgens Sky Sports en The Daily Mail alleen kans als de overname door het consortium uit Saudi-Arabië wordt afgekeurd. Op dit moment buigen Engelse officials zich nog steeds over de zaak. Newcastle-eigenaar Mike Ashley bereikte eerder een akkoord met de Saudi’s over een overnameso­m van 335 miljoen euro. Volgens de Engelse pers is het onduidelij­k waarom Mauriss opeens bereid is om 65 miljoen euro meer te betalen.

Zodra Newcastle United groen licht krijgt voor een overname - door de Saudi’s of Amerikanen - krijgt de club een enorm transferbu­dget tot zijn beschikkin­g. Namen als Ciro Immobile Kai Havertz, Philippe Coutinho, Donny van de Beek en Thiago Silva doen al de ronde. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname