Times of Suriname

Kim Kardashian blij met uitstel executie Texaan

-

Kim Kardashian heeft het hooggerech­tshof bedankt voor de uitstel van de uitvoering van de doodstraf van Ruben Gutierrez. De realityste­r zet zich de laatste jaren veel in voor gevangenen en houdt zich ook bezig met de zaak van de Texaan. De beslissing van het hof werd ongeveer een uur voor de geplande uitvoering van de straf van Gutierrez middels een dodelijke injectie. Daarmee verwees het hof de zaak naar een lagere rechtbank, die zich eerst moet buigen over twee rechtbankv­erzoeken van Gutierrez. Hij wil dat er DNA-onderzoek wordt gedaan naar onder meer schraapsel­s onder de nagels van Escolastic­a Harrison, de man die hij in 1998 vermoord zou hebben. De uitslag van een dnatest kan volgens

Gutierrez zijn onschuld bewijzen. Ook eist de Texaan dat hij er een pastoor bij hem aanwezig is als zijn doodvonnis wordt voltrokken. Terdoodver­oordeelden mogen in de staat sinds vorig jaar geen gezelschap meer krijgen van spirituele of religieuze voorganger­s.

Kardashian riep de gouverneur van Texas, Greg Abbott, nog één keer op tot actie, en deelde een bericht van de vrouw van Gutierrez. Later postte ze de update dat het uitstel door het hooggerech­tshof was toegewezen. De realityste­r volgt momenteel een rechtenstu­die om als advocaat aan de slag te kunnen met hervorming van het Amerikaans­e gevangenis­wezen.

 ??  ?? (De Telegraaf)
(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname