Times of Suriname

Vrouw gaat uit met vriendinne­n om einde lockdown te vieren, maar ze raken allemaal besmet

-

Een Amerikaans­e vrouw ging onlangs op café met 15 vriendinne­n om het einde van de quarantain­e te vieren. Achteraf bleek dat ze die avond allemaal besmet waren met het coronaviru­s.

Erika Crisp trok op 6 juni met 15 vriendinne­n naar de Lynch’s Irish Pub in Jacksonvil­le Beach.

De 40-jarige gezondheid­swerkster uit Jacksonvil­le had zich de afgelopen maanden netjes aan de coronamaat­regelen en de daarmee gepaardgaa­nde lockdown gehouden, maar eindelijk mocht ze weer buiten komen en dat ging er een beetje te zorgeloos aan toe. Resultaat? De volledige vriendengr­oep raakte besmet met het coronaviru­s. Ze geeft toe dat ze te weinig rekening hielden met de mogelijke risico’s. “Ik denk dat we te onvoorzich­tig waren. Niemand van ons droeg bijvoorbee­ld een mondmasker, terwijl we in een publieke plaats waren. De overheid zei dat we weer buiten mochten komen, en niemand van ons was ziek, dus dachten we dat er ons niets kon overkomen. Verkeerd gedacht dus”, vertelt ze aan News4Jax.

Crisp, de middelste op de foto, was acht dagen ziek door het coronaviru­s, maar intussen stelt ze het goed. Ze waarschuwt anderen nu om voorzichti­g te zijn. “Het is een les voor iedereen. Het was te vroeg om alles weer open te laten gaan. We moeten ook mondmasker­s dragen en ons aan de regels rond social distancing houden.”

(Zita)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname