Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1839 - Willem III der Nederlande­n trouwt met Sophie van Württember­g.

2017 - In Portugal komen 62 mensen om bij een zeer grote bosbrand in Pedrógão Grande.

Politiek

1953 - Egypte wordt uitgeroepe­n tot republiek en generaal Mohammed Naguib ingezworen als eerste president

1979 - Jimmy Carter en Leonid Brezjnev onderteken­en te Wenen het SALT 2-verdrag ter beperking van het aantal kernwapens.

Wetenschap en technologi­e

1908 - In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronis­ch televisies­ysteem beschreven.

1983 - Sally Ride is de eerste Amerikaans­e vrouw in de ruimte.

Geboren

1942 - Paul McCartney

James Paul McCartney MBE (Liverpool, 18 juni 1942) is een Britse popzanger en componist. Hij werd bekend als basgitaris­t, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles. Sinds 1997 mag hij zichzelf Sir noemen. Eén van McCartneys bekendste compositie­s, Yesterday, is gecoverd door een recordaant­al artiesten en staat hiervoor genoteerd in het Guinness Book of Records. Andere ballades die ook een universele aantrekkin­gskracht hebben zijn onder andere Hey Jude, Let It Be en Eleanor Rigby. Op 12 december 2012 werd bekend dat McCartney wijlen Kurt Cobain zal vervangen als voorman van Nirvana. McCartney is drie keer getrouwd geweest en heeft vijf kinderen. (Foto: Daily Express)

1991 - Willa Holland

Willa Joanna Chance Holland (Los Angeles, 18 juni 1991) is een Amerikaans model en actrice. Ze maakte in 2001 haar film en acteerdebu­ut als een jongere versie van Faye Skillman (Denise Gentile) in de thriller Ordinary Madness. Ze nam in 2006 de rol van Kaitlin Cooper in The O.C. over. Ze was al fan van de serie voor ze er een aandeel in kreeg. Holland stond op de cover van Fashion 18 en er werd over haar geschreven in CosmoGirl! en Teen Vogue. (Foto:Pinterest)

Paul McCartney

Willa Holland

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname