Times of Suriname

Diploma-uitreiking in coronatijd­en: met de stoeltjesl­ift naar de bergtop

-

Je zal maar afstuderen in 2020 en je tevreden moeten stellen met een Zoom-sessie, in plaats van een chique ceremonie waarvoor kosten noch moeite worden gespaard. Schoolbest­uren over de hele wereld blijven in deze coronatijd­en alternatie­ven uitdenken voor de klassieke diploma-uitreiking, zo ook in de Amerikaans­e Kennett High School, waar ze een creatieve oplossing vonden.

De 174 zesdejaars van de Kennett High School mochten elk vier familieled­en meenemen voor een tien minuten durende klim met de skilift naar de top van het Cranmore Mountain-resort. De directeur en de leerkracht­en stonden hen boven op te wachten. De apetrotse leerlingen in toga’s gingen met hen op de foto en namen achteraf met het diploma onder de arm de lift terug naar beneden.

Voor een proclamati­e op school bleek het risico op verspreidi­ng van het coronaviru­s te groot. De directie van het skiresort was meteen gewonnen voor het idee, toen ze vorige maand door de school benaderd werd. De stoeltjesl­ift draaide op hun kosten. De middelbare school ligt in het dal in het plaatsje North Conway. Het skiresort beschikt over vijf pistes en is gelegen op 365 meter hoogte. Ook in de winter is het afhankelij­k van sneeuwkano­nnen.

(HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname