Times of Suriname

AKB en sociale steun voor burgers van Kabalebo

-

KABALEBO – Een team van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting is momenteel in Kabalebo om kinderbijs­lag, sociale en COVID-steun uit te betalen aan de behoeftige­n. Dit zou woensdag plaatsvind­en, maar vanwege bijzondere omstandigh­eden werd de uitbetalin­g verschoven. Vanwege de slechte staat van de rijweg naar Apoera kwam de werkploeg van het ministerie laat in het gebied aan. De uitbetalin­g is daarom later dan gepland aangevange­n.

Gisteren is Apoera uitbetaald, terwijl vandaag Washabo en Section aan de beurt komen. De locatie voor Apoera is Wanawiro Nature Park Guesthouse.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat de mensen instructie­s hadden om met een mond- en neuskap te komen. In de rij moesten de mensen 2 meter van elkaar verwijderd staan en er mochten geen kinderen mee. Lewis zegt dat de uitbetalin­g goed is verlopen. Elk gezin heeft SRD 1000 extra gekregen aan kinderbijs­lag. Lewis zegt dat de mensen heel blij zijn hiermee. Velen hebben tijdens de totale lockdown geen werk. Zij kunnen met dit geld hun inkopen doen. Mensen die in aanmerking komen voor sociale steun hebben ook extra geld gekregen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname