Times of Suriname

Verbazing over drukte op Schiphol

-

Nu veel Europese landen weer toegankeli­jk zijn voor Nederlande­rs, begint het weer drukker te worden op luchthaven Schiphol. Op Twitter wordt een foto gedeeld waarop te zien is dat er lange rijen staan bij de bagagecont­role. Wel opvallend: mensen houden maar weinig afstand.

De journalist vraagt zich af of Schiphol eigenlijk wel voorbereid was op de toestroom van reizigers. Hij noemt de wachttijd van een uur ‘belachelij­k’. “Jullie hebben alleen te weinig mensen, waardoor de rijen te lang worden, en mensen zich niet meer aan de anderhalve meter houden”, twittert hij. “Gewoon klassiek goedkoop doen en onderbezet­ten.”

Schiphol reageert, ook via Twitter, dat Schiphol de luchthaven ‘zo goed mogelijk’ heeft voorbereid op de drukte, onder andere door reizigers op veel plekken via omroep, stickers en schermen te herinneren aan de anderhalve meter afstand. Op de plek waar de foto is genomen, bij de security, zijn daarnaast mondkapjes verplicht.

“Samen met reizigers en airlines moeten we ons aan de afspraken houden. Best een uitdaging wanneer er veel mensen samen reizen. We pakken dit op!”

Overigens is het op veel andere plekken op Schiphol nog altijd rustiger dan normaal. Veel winkels zijn gesloten.

RTL

 ??  ?? Op Schiphol heerst er op bepaalde plekken weer een ouderwetse drukte. (Foto: Twitter)
Op Schiphol heerst er op bepaalde plekken weer een ouderwetse drukte. (Foto: Twitter)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname