Times of Suriname

Inbreker is weer op pad

-

AMSTERDAM - Na een dip tijdens de coronacris­is is het aantal woninginbr­aken in de afgelopen weken rap toegenomen. Die opwaartse trend blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nationale Politie. Werd er in april en mei wekelijks ongeveer 350 keer ingebroken, in de eerste twee weken van juni is dat gemiddelde gestegen naar 450. “Door de versoepeli­ng van de coronamaat­regelen gaan mensen weer vaker naar hun werk en trekken ze er meer op uit”, constateer­t Sybren van der Velden, projectlei­der woninginbr­aak bij de Nationale Politie. “En inbrekers slaan natuurlijk vooral toe als er niemand thuis is. Het is echt belangrijk zijn.”

dat mensen

alert

Volgens de InbraakBar­ometer van verzekeraa­r Interpolis is het aantal postcodege­bieden met een hoog inbraakris­ico in de afgelopen paar weken ruim verdubbeld van 10 naar 24. Het gaat vooral om plaatsen in NoordHolla­nd

en Zuid-Holland. Bovendien komt met het vakantiese­izoen ook het inbraaksei­zoen eraan, stelt Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraa­rs. “De zomermaand­en zijn populair onder het dievengild­e.”

De Telegraaf

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname