Times of Suriname

Openbaar Ministerie wil 1,5 jaar cel voor kinderlokk­er in Friesland

-

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 18 maanden geëist tegen een vermeende kinderlokk­er uit Lemmer. De 56-jarige Eric P. zou in 2018 op meerdere plekken in Friesland en op Urk veertien kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben benaderd.

Voor het OM staat vast dat de man uit Lemmer in november 2018 een meisje (9) seksuele handelinge­n bij hem liet verrichten. Dit gebeurde op een carpoolpla­ats bij Oosterzee.

Het meisje fietste van school naar huis. P. stond met zijn bus op de bewuste plek, stelt het OM. De politie hield hem na eerdere incidenten in de gaten en had een zender onder het voertuig geplaatst. P. zou in de zes maanden daarvoor dertien kinderen vanuit zijn bestelbus hebben aangesprok­en. Dit gebeurde onder meer in Franeker, Balk, Exmorra en Damwoude. De kinderen hebben gedetaille­erd verklaard, vindt de officier van justitie. Zij vertelden bij de politie dat de man hen de weg vroeg naar een winkel. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat hij geen broek aan had en aan zijn geslachtsd­eel zat.

De man ontkent alles. Hij wilde in de rechtbank geen vragen beantwoord­en. Zijn advocaat vindt de verklaring­en van de kinderen niet eenduidig. Uit psychologi­sch onderzoek blijkt niet dat de man een stoornis heeft. Deskundige­n vermoeden echter dat hij wenselijke antwoorden heeft gegeven. Het OM kan geen behandelin­g eisen omdat er daarvoor geen advies ligt.

P. is niet eerder veroordeel­d voor zedendelic­ten. In 2013 werd een zaak tegen hem geseponeer­d. Hij zou toen als leraar aan meisjes hebben gezeten. P. werd ontslagen en verdiende daarna de kost met een poppenkast. Toen zijn voorarrest vorig jaar werd opgeheven, leidde dat tot veel onrust in Lemmer. P. draagt momenteel een enkelband.

NU.nl

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname