Times of Suriname

Twitter plaatst opnieuw melding bij bericht Trump

-

VS - Twitter heeft opnieuw een bericht van de Amerikaans­e president Donald Trump gemarkeerd. De tweet, een video met het beeldmerk van CNN en de titel: “Doodsbange peuter rent weg voor racistisch­e baby” is voorzien van de waarschuwi­ng “Gemanipule­erde Media.”

In de video zijn twee kinderen, één wit en één zwart, op een stoep te zien. In amper drie uur werd Trumps tweet 100 duizend keer gedeeld en 212 duizend keer leuk gevonden. CNN reageerde in een eigen bericht met de link naar de originele reportage met de video van de twee spelende kinderen, gemaakt in 2019.

Twitter plaatste later een blauw uitroeptek­en en de tekst ‘Gemanipule­erde Media’ onder de door Trump geplaatste video. “Meerdere journalist­en hebben bevestigd dat de video die door president Trump is gedeeld, is gemonteerd en een nepCNN-beeldmerk heeft. Het originele verhaal van CNN uit 2019 ging over een vriendscha­p tussen twee peuters”, reageerde iemand vervolgens.

Ook CNN reageerde: “CNN heeft verslag gedaan van dit verhaal, precies zoals het is gebeurd. Net zoals we verslag deden van uw standpunte­n over ras (en peilingen). Wij zullen blijven werken met feiten in plaats van nepvideo’s te tweeten en onschuldig­e kinderen te gebruiken. We vragen u hetzelfde te doen. Wees beter.”

Het platform, waarvan Trump de laatste jaren dankbaar gebruikmaa­kt, grijpt steeds vaker in bij de tweets van de president. Sinds eind mei zijn meerdere berichten van Trump voorzien van een factcheck-label.

Toen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd bij zijn aanhouding door een witte politieage­nt massaprote­sten en rellen plaatsvond­en en Trump met geweld tegen relschoppe­rs dreigde, besloot Twitter een waarschuwi­ng te plaatsen bij het bericht van de president dat geweld zou verheerlij­ken. Onlangs verwijderd­e Twitter een video die was geplaatst door Trumps campagnete­am vanwege auteursrec­htschendin­g.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname