Times of Suriname

Zus Ronaldo haalt uit naar boze Maurizio Sarri

-

VOETBAL - Voor Cristiano Ronaldo is de hervatting van het Italiaanse voetbal voorlopig weinig succesvol uitgepakt. De steraanval­ler van Juventus kreeg na de verloren finale van de Coppa Italia tegen Napoli (0-0, verlies na strafschop­pen) kritiek van zijn trainer Maurizio Sarri, die de fitheid van de Portugees betwist. Ronaldo’s zus Elma Aveiro kan zich niet vinden in de uitspraken van Sarri en neemt het op Instagram op voor haar broer.

Ronaldo wist woensdagav­ond tegen Napoli geen enkele indruk te maken. “Hij verkeert in dezelfde vorm als anderen, zoals Paulo Dybala en Douglas Costa. Hij is niet scherp genoeg waardoor hij niet het beste uit zichzelf kan halen”, zei Sarri tegenover RAI. “Na afloop heb ik maar niet al te veel gezegd tegen de spelers. Ik was boos en teleurgest­eld, net zoals zij dat zijn. Op dit soort momenten kun je maar beter stil blijven. Morgenocht­end praten we wel verder.”

Elma Aveiro, de twaalf jaar oudere zus van Cristiano Ronaldo, vindt de kritiek niet terecht. “Wat kun je meer doen dan dit?”, zo begint de Portugese vrouw haar betoog. “Je kunt niet van mijn lieveling verwachten dat hij in zijn eentje wonderen verricht. Ik snap ook niet waarom je zo moet spelen.” Aveiro lijkt daarmee de tactiek van Sarri te bekritiser­en, maar legt haar uitspraak verder niet uit. “Ondanks alles, hoofd omhoog, mijn koning!”, zo richt ze zich tot haar broer.

Ronaldo had het in de finale van de Coppa Italia zichtbaar moeilijk. De Portugees maakte vrijwel niets klaar in de voorhoede tegenover Napoli-verdediger­s Kalidou Koulibaly en Nikola Maksimovic. Het was voor de tweede keer op rij dat Juventus niet wist te scoren. De club uit Turijn ging onderuit in de strafschop­penserie, waarin Ronaldo de vijfde penalty zou hebben genomen. Omdat Paulo Dybala en Danilo hun strafschop­pen misten, en Napoli vier keer scoorde, mocht Juventus echter geen vijfde penalty meer nemen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname