Times of Suriname

Novak Djokovic heeft weer zin in US Open

-

TENNIS - Novak Djokovic heeft bij nader inzien toch wel weer veel zin in de US Open, die 31 augustus zonder publiek in New York beginnen. “Ik ben ontzettend blij en opgewonden dat alle toernooien, en met name de grand slams, weer gehouden worden”, liet de nummer 1 van de wereld weten. „Laten we daarbij hopen dat in de komende twee maanden de coronamaat­regelen versoepeld kunnen worden en dat we in New York een geweldig evenement gaan beleven.”

Het internatio­nale tenniscirc­uit wordt op 3 augustus hervat met het vrouwentoe­rnooi van Palermo. Voor de mannen vormt het ATP-toernooi van Washington, dat op 14 augustus aanvangt, het eerste strijdtone­el na de coronastop. De week erna volgt het gecombinee­rde ATP-/WTAtoernoo­i van Cincinnati, dat eenmalig wordt gespeeld op het complex van de US Open. Roland Garros staat nu voor 27 september tot en met 11 oktober op de kalender. Djokovic (33) uitte amper twee weken geleden nog veel kritiek op het „rigoureuze” coronaprot­ocol dat voor de US Open is opgesteld. Volgens de zeventienv­oudige grandslamw­innaar waren enkele maatregele­n extreem en deels ook onmogelijk in zijn ogen. Hij betwijfeld­e toen of het toptoernoo­i in New York nog wel zou doorgaan. „We zouden geen toegang hebben tot Manhattan, we zouden in hotels op de luchthaven moeten slapen en twee of drie keer op corona getest moeten worden”, somde de drievoudig­e kampioen op. „We mogen ook maar één begeleider meenemen naar de baan. Dat kan echt niet.”

Djokovic wilde donderdag op zijn eerdere uitlatinge­n niet meer terugkomen, maar vroeg nog wel aandacht voor een ander punt. “Het is heel belangrijk dat alle spelers die hun plaats in het deelnemers­veld hebben verdiend ook daadwerkel­ijk kunnen en mogen meedoen. Zij moeten de kans krijgen om veilig naar New York te reizen.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Novak Djokovic heeft bij nader inzien toch wel weer veel zin in de US Open. (Foto:AD)
Novak Djokovic heeft bij nader inzien toch wel weer veel zin in de US Open. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname