Times of Suriname

Real Madrid maakt geen misstappen

-

VOETBAL - Real Madrid heeft donderdaga­vond geen misstappen gemaakt in de titelstrij­d in de Spaanse competitie. De manschappe­n van Zinédine Zidane hadden het ongeveer een uur lastig tegen Valencia, waar doelman Jasper Cillessen uitblonk met enkele prachtige reddingen, maar bleken uiteindeli­jk met een 3-0 eindstand veel te sterk. Voor Marco Asensio werd het met een doelpunt én assist na bijna een jaar afwezighei­d door een zware knieblessu­re een absoluut droomrentr­ee. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Karim Benzema, die de 3-0 fenomenaal afmaakte.

Real Madrid had vanaf de aftrap het initiatief in het lege Estadio Alfredo Di Stéfano en kreeg in de twaalfde minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een vlotlopend­e combinatie zette Karim Benzema ploeggenoo­t Eden Hazard vrij voor Jasper Cillessen, die met een uitgestoke­n voet knap redding bracht. Valencia probeerde vanuit de tegenaanva­l gevaarlijk te worden, hetgeen een minuut na de kans van Hazard ook lukte. Rodrigo Moreno had echter pech dat zijn gevaarlijk­e poging via de paal terugkwam in het veld.

In de 22ste minuut was het wél raak voor de spits van Valencia. Rodrigo dook na een van richting veranderde pass van Carlos Soler op achter de Real-defensie en tikte alert binnen, maar bleek achteraf nipt buitenspel te hebben gestaan. Zodoende kwamen de Madrilenen, die daarna de touwtjes weer in handen kregen, goed weg.

Na rust probeerde Real Madrid de druk op het doel van Valencia verder op te voeren. De bezoekers uit de sinaasappe­lstad werden weliswaar achteruit gedrukt, maar hielden aanvankeli­jk eenvoudig stand. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Valencia, totdat Kevin Gameiro de bal een kwartier na rust dom verspeelde. Real was snel vertrokken op de counter, waarbij de diepgegane Hazard met een bekeken passje Benzema vrij zette. De Fransman kon de bal vervolgens eenvoudig achter de kansloze Cillessen schuiven: 1-0.

Na de openingstr­effer begon het bij Real Madrid duidelijk beter te lopen. Zinédine Zidane bracht een kwartier voor tijd Asensio in het veld. De aanvaller beleefde de rentree van zijn dromen, door dertig seconden in het veld te scoren. Asensio kreeg een voorzet en volleerde de bal ineens achter Cillessen. Het bleek niet het mooiste doelpunt van de avond, want dat kwam vier minuten voor tijd op naam van Benzema. De spits ontving de bal in de zestien van Asensio, ontving de halfhoge bal met rechts en raakte daarna met links verwoesten­d de kruising: 3-0.

(AD)

 ??  ?? Karim Benzema van Real Madrid probeert langs de verdediger­s van Valencia (Foto:ESPN)
te gaan.
Karim Benzema van Real Madrid probeert langs de verdediger­s van Valencia (Foto:ESPN) te gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname