Times of Suriname

Rodriquez op zijspoor bij Real

-

VOETBAL - De loopbaan van James Rodríguez bij Real Madrid is bepaald nog geen succesverh­aal. De middenveld­er werd voor twee seizoenen verhuurd aan Bayern München en bij terugkomst kreeg hij, mede door het nodige blessurele­ed, weinig speeltijd van trainer Zinédine Zidane. Landgenoot Faustino Asprilla, die furore maakte bij onder meer Parma en Newcastle United, snapt niet waarom James op een zijspoor is beland bij Real.

In de optiek van Asprilla is James een op en top profession­al. “Hij is helemaal niet onverantwo­ord bezig”, zegt de oud-aanvaller in gesprek met het Colombiaan­se medium Blu Radio. “Hij staat gewoon elke dag op het trainingsv­eld, net als de andere spelers.” Asprilla denkt te weten hoe een trainer als Zidane te werk gaat. “Coaches zeggen altijd dat alle spelers even belangrijk zijn, om zo de bankzitter­s te motiveren. Maar drie of vier spelers hoeven nooit te vrezen voor hun plaats. Bij Real zijn er altijd spelers die zich van onderaf weten op te werken.”

Volgens Asprilla verdient James meer respect in het

Santiago Bernabéu. “Je kunt mij niet wijsmaken dat de topscorer van een WK (zes doelpunten in 2014, red.) Mariano Díaz of wie dan ook moet voor laten gaan in de pikorde bij Real. Het respect is wat dat betreft ver te zoeken. James is een geduldig persoon, maar ik zou tegen Zidane zeggen dat hij de pleuris kan krijgen”, zo besluit de voormalig internatio­nal van Colombia zijn relaas over de situatie in Madrid.

James kwam na het succesvoll­e WK in 2014 over van AS Monaco, dat circa tachtig miljoen euro overhield aan de verkoop van de spelmaker. Een definitiev­e doorbraak bij Real bleef in de afgelopen zes jaar echter uit, ondanks de hooggespan­nen verwachtin­gen. Het contract van James loopt volgend jaar zomer af, waardoor De Koninklijk­e hem eigenlijk in de eerstvolge­nde transferpe­riode moet verkopen, om zo te voorkomen dat hij in 2021 gratis de deur uitloopt. Vanwege de coronacris­is lijkt het echter onwaarschi­jnlijk dat clubs miljoenen willen neerleggen voor de 28-jarige middenveld­er.

(VP)

 ??  ?? Landgenoot Faustino Asprilla van James Rodríguez begrijpt niet waarom Rodríguez zo weinig speeltijd krijgt bij Real Madrid. (Foto: Goal)
Landgenoot Faustino Asprilla van James Rodríguez begrijpt niet waarom Rodríguez zo weinig speeltijd krijgt bij Real Madrid. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname