Times of Suriname

Kobe Bryant steeg op fatale dag 45 minuten eerder op dan voorzien

-

BASKETBAL - Trieste onthulling door de persoonlij­ke assistent van Kobe Bryant. De basketlege­nde steeg op de dag van de fatale crash 45 minuten vroeger op dan voorzien. Een last minute-beslissing.

Kobe Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittende­n lieten op 26 januari het leven na een helikopter­crash in de heuvels van Californië. Dichte mist was wellicht de oorzaak van het ongeluk, zo bleek uit een onderzoek van de ‘National Transporta­tion Safety Board’ (NTSB).

Bryant en zijn medepassag­iers stegen die dag omstreeks 9 uur op. Ze waren op weg naar Thousands Oaks, waar het basketbalt­eam van Bryants dochter Gianna zou meedoen aan de Mamba Cup, een toernooi op Bryants eigen sportacade­mie. Nochtans was de vlucht niet om 9 uur, maar om 9.45 uur voorzien. Zo vertelde Cate Brady, de persoonlij­ke assistent van ‘Kobe’, aan de onderzoeke­rs van de crash. “De avond voor het ongeluk werd het vertrekuur van de vlucht alsnog gewijzigd van 9.45 uur naar 9 uur”, aldus Brady. “Kobe wilde wat vroeger op het jeugdbaske­tbaltoerno­oi arriveren om een eerdere wedstrijd te kunnen bekijken. Dus besloten we het uur aan te passen.”

Een tragische beslissing, zo bleek - al is het niet duidelijk of het later veiliger was geweest. De helikopter stortte ongeveer een uur na opstijgen (omstreeks 10 uur) neer. Bryant stond bekend als een enorme fan van het vrouwenbas­ketbal. Zo ging hij geregeld naar wedstrijde­n van jonge speelsters kijken om tegenstand­ers van zijn dochter Gianna te scouten. Het was Kobe’s droom dat ze het ooit tot de WNBA zou schoppen. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname