Times of Suriname

Neymar moet Barcelona miljoenen betalen

-

VOETBAL - De rechtbank in Barcelona heeft de eis die Neymar vorig jaar heeft ingediend resoluut van tafel geveegd, zo meldt de koploper in LaLiga vrijdag via de officiële kanalen. De aanvaller van Paris Saint-Germain eiste dat hij de totale som van 43,6 miljoen euro aan achterstal­lige bonussen zou ontvangen, maar de rechter gaat hier niet in mee. Volgens het persberich­t van Barcelona hoeft de Spaanse club niets te betalen en moet Neymar zelfs 6,7 miljoen euro terugbetal­en aan de Catalaanse grootmacht.

Neymar tekende in november 2016 een nieuw contract bij Barcelona, met een looptijd tot de zomer van 2021. Als bepaling in het lucratieve contract stond dat de Braziliaan­se aanvaller ruim veertig miljoen euro aan bonussen zou ontvangen in de loop der jaren. Ruim een halfjaar later echter vertrok Neymar voor een recordbedr­ag van 222 miljoen euro naar PSG. Ruim twee jaar later trok de aanvaller alsnog aan de bel bij Barcelona over het afgesproke­n bonusbedra­g.

De naar PSG overgestap­te spelmaker claimde vorig jaar september dat hij pas veertien miljoen euro had ontvangen vanuit Barcelona. Neymar aasde echter ook op de overige 26 miljoen euro plus rente. Barcelona wilde echter de veertien miljoen euro terughebbe­n, omdat er volgens de Catalanen contractbr­euk was gepleegd. Verschille­nde Spaanse media meldden destijds dat hij bereid was om de eis te laten varen, mits er aan een voorwaarde zou worden voldaan. Barcelona moest een schrifteli­jke bevestigin­g overleggen waarop staat dat de PSG-aanvaller in de toekomst zou worden teruggehaa­ld naar Spanje. Het Barcelona-bestuur ging hier niet mee akkoord, waarna een rechtszaak tussen beide partijen volgde.

Barcelona benadrukt in de verklaring dat Neymar in hoger beroep kan gaan tegen de uitspraak, al heeft de Braziliaan nog niet officieel

advertenti­e gereageerd op het eindoordee­l van de rechtbank. Neymar is reeds meermaals gelinkt aan een terugkeer in het Camp Nou, ondanks een doorlopend contract bij PSG tot 2022. Vanwege de coronacris­is lijkt het echter onwaarschi­jnlijk dat Barcelona in de eerstvolge­nde transferpe­riode tientallen miljoenen neerlegt voor de 102-voudig internatio­nal van Brazilië.

(VP)

 ??  ??
 ??  ?? Neymar heeft een rechtszaak tegen Barcelona verloren en moet de club miljoenen betalen.
(Foto: AD)
Neymar heeft een rechtszaak tegen Barcelona verloren en moet de club miljoenen betalen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname