Times of Suriname

Geen testen bij Huize Betheljada na COVID-19 positieve medewerker

-

PARAMARIBO – Het personeel en de bewoners van Huize Betheljada worden in de gaten gehouden door het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG), nadat vrijdag bekend werd dat een medewerker die al enkele dagen niet op het werk was verschenen, positief is getest op het virus. De medewerker is naar zeggen van Braien Lalai, directeur van Huize Betheljada, mogelijk door een familielid besmet geraakt. De medewerker is momenteel opgenomen in het Wanicaziek­enhuis.

BOG heeft de anderen van het personeel en de bewoners niet getest op het virus, omdat er is aangegeven dat het geen zin heeft, omdat ze vooralsnog geen klachten vertonen. De bewoners van Huize Betheljada maken het goed. Tot nu toe heeft geen enkele bewoner klachten.

De directeur vertelt dat slechts één medewerker positief is getest op COVID-19. Lalai vertelt verder dat twee collega’s zich daarna hadden ziekgemeld. Zij zijn intussen al getest door het BOG. Van een medewerkst­er is het resultaat al bekend; zij is negatief getest. Van de andere medewerker wordt het resultaat afgewacht.

Verder legt Lalai uit dat nadat bekend werd dat een medewerker positief getest is op het coronaviru­s, het personeel hiervan in kennis is gesteld en daarna de ouders. Naar zeggen van de directeur heeft het NCCR hierna het tehuis grondig schoongema­akt. De medewerker die positief getest is, is sinds vorige week maandag niet aan het werk verschenen en het resultaat was vrijdag bekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname