Times of Suriname

Algemene Kinderbijs­lag wordt nog contant uitbetaald

-

PARAMARIBO – Het op een bankrekeni­ng storten van de Algemene Kinderbijs­lag (AKB) kan nog niet. Het is wel een van de doelen waar het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) zich na de COVID-19-crisis sterk voor zal maken. Maar voorlopig wordt kinderbijs­lag nog contant uitbetaald, meldt Sozavo in een persberich­t.

Directeur Angela Salmo zegt daarover: “AKB-gelden zijn nooit eerder overgemaak­t op bankrekeni­ngen. De grootste groep personen die AKB-gelden ontvangt, heeft geen bankrekeni­ng. Daarom willen wij ons sterk maken deze groep te voorzien van een bankrekeni­ng en een monikarta, zodat alle gelden gestort kunnen worden. Maar zolang dat niet het geval is, zal AKB contant worden uitbetaald.”

Het uitbetalen van de kinderbijs­lag zal op een ordelijke manier verlopen, als de samenlevin­g rekening houdt met de regels. “Let op de dag waarop uw letter volgt. Houdt u zich aan die dag en de tijd waarop u zich moet aanmelden.” Anders ontstaat er onnodige drukte.

Momenteel verstrekt het ministerie in verschille­nde districten de AKB, inclusief de SRD 1000 per huishouden, over mei. “Het moment dat de kuststrook is uitbetaald, gaan wij naar het binnenland om ook die personen te voorzien van die SRD 1000”, zegt Salmo.

Voor mei zijn de gelden al gestort op de monikarta van de senioren en de mensen met een beperking. “Er is in twee delen uitbetaald en dat heeft gemaakt dat men misschien bij de eerste keer pinnen geen geld op zijn rekening zag. Maar ik kan u verzekeren dat er voor u is gestort.”

“U kunt zich nog steeds registrere­n om in aanmerking te komen voor COVID-19 sociale steun van SRD 1500, indien u uw baan kwijt bent of een verminderd inkomen heeft door de COVID-19crisis”, meldt Salmo. Op www.covid19.sr is er een registrati­eformulier dat moet worden gedownload, ingevuld en verzonden naar covidsoc@sr.net. Niet eenieder die zich registreer­t, komt automatisc­h in aanmerking voor de steun. Geregistre­erden die de SRD 1500 nog niet hebben ontvangen, krijgen in afwachting daarvan alvast een COVID-19-steunpakke­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname