Times of Suriname

Nickeriane­n kijken ook uit naar COVID-steunpakke­tten

-

NICKERIE - Terwijl het Ministerie van Sociale Zaken drukdoende is met het verstrekke­n van steunpakke­tten in Paramaribo en omgeving, tast in Nickerie de groep die in aanmerking wenst te komen voor zo een steunpakke­t, nog in het duister. Voor die mensen was het onduidelij­k waar ze zich moesten registrere­n.

Volgens enkele mensen die door de lockdown werkloos zijn geworden en ook uitkijken naar steun door de overheid, zoals een steunpakke­t en de maandelijk­se uitkering van SRD1500, geeft het COVID-Manangemen­tteam wel aan waar de mensen zich kunnen registrere­n, maar dat is alleen voor de mensen in Paramaribo mogelijk.

Van iemand verneemt de krant dat het een lijdensweg is om het nummer dat is opgegeven te bereiken. De persoon vraagt zich af waarom de districtsc­ommissaria­ten niet belast zijn met de registrati­e.

“De districten zijn toch gedecentra­liseerd, waarom moet alles via Paramaribo geschieden?”, vraagt Andrew die sinds de lockdown zonder werk zit, zich ietwat geïrriteer­d af. Hij denkt dat het nog enige tijd kan duren voordat de districten aan de beurt komen. “Terwijl het gras groeit, sterft het paard”, mompelt hij nog.

Districtsc­ommissaris Nisa Kurban-Baboe zegt dat er ook een aantal mensen bij haar geweest is, om te vragen waar zij zich kunnen registrere­n voor een pakket. De dc zegt ook geen formele informatie te hebben gekregen van de instanties. Zelf heeft zij ook gebeld met de nummers die het COVID-team had opgegeven, maar het lukt volgens haar niet om door te komen.

De afgelopen week heeft op het districtsc­ommissaria­at een registrati­e plaatsgevo­nden, na afstemming van de dc met minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting. Het is volgens Kurban-Baboe belangrijk om eerst in kaart te brengen hoeveel mensen er zijn die slachtoffe­r zijn geworden van de maatregele­n en in aanmerking wensen te komen voor een pakket. De registrati­e is vlot verlopen en de gegevens worden opgestuurd naar het ministerie.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname