Times of Suriname

Twee Nederlande­rs opgepakt na vondst van 3,8 ton cocaïne in Valencia

-

VALENCIA - De Spaanse politie heeft twee Nederlande­rs gearrestee­rd na een onderzoek waarbij in een maand tijd liefst 3,8 ton cocaïne in beslag is genomen.

De Spaanse autoriteit­en deden onderzoek in de haven van Valencia, omdat drugssmokk­elaars ervan uit gingen dat de politie tijdens de coronacris­is onvoorzich­tig zou zijn, aldus functionar­issen in Spaanse media.

De politie kreeg in april een bende in het vizier na een tip van Amerikaans­e collega’s, gaf de politie in een verklaring aan. De leden van het netwerk waren ervan overtuigd dat het toezicht minder was in deze periode, en dachten zo relatief ongestoord hun gang te kunnen gaan aan de Spaanse zuidoostku­st.

De politie vond de cocaïne in zes containers uit LatijnsAme­rika. De drugs waren op verschille­nde manieren verborgen, onder meer in zakken suiker, vaten ananaspulp en tussen Californis­che walnoten. Naast de twee Nederlande­rs werden ook acht Spanjaarde­n en een persoon uit Ivoorkust opgepakt. Meerdere havenarbei­ders worden verdacht van betrokkenh­eid.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname