Times of Suriname

Bewoners proberen uit te breken uit quarantain­eflat in Göttingen

-

DUITSLAND - De politie in het Duitse Göttingen heeft dit weekeinde de grootste moeite gehad om de quarantain­e van een compleet flatgebouw te handhaven. In het gebouw zijn ongeveer 700 mensen geïsoleerd nadat bij bijna 120 bewoners het coronaviru­s was vastgestel­d.

Zaterdag probeerden ongeveer honderd bewoners uit te breken, aldus lokale media. Ze probeerden door het hek te komen dat rond het pand is neergezet en raakten daarbij slaags met de politie. Enkele politiemen­sen raakten daardoor gewond. De politie werd bekogeld met stukken metaal en vuurwerk. In de loop van de avond werd het weer rustig.

De gemeente Göttingen bepaalde donderdag dat alle bewoners van het flatgebouw in quarantain­e moesten om verdere verspreidi­ng van het virus tegen te gaan. Het gaat om een flatgebouw van achttien verdieping­en aan de noordelijk­e rand van de binnenstad waar al eerder een corona-uitbraak was geweest. Volgens de autoriteit­en hebben leden van meerdere huishouden­s tijdens privéfeest­en in mei de hygiëne- en afstandsre­gels overtreden. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname