Times of Suriname

Ongeloofli­jke weelde voor Besiktas met grootse zege

-

VOETBAL - Besiktas heeft zaterdagav­ond indruk gemaakt in de Süper Lig. De grootmacht uit Istanbul won met Jeremain Lens als basisspele­r met 1-5 op bezoek bij middenmote­r Denizlispo­r. Het betekende voor Besiktas in competitie­verband de grootste zege sinds 8 april 2019, toen Rizespor met 2-7 verslagen werd.

Besiktas beleefde een droomstart in Denizli, want Burak Yilmaz bracht het elftal van trainer Sergen Yalcin al na tien minuten voetballen aan de leiding. De spits reageerde attent bij de tweede paal, nadat Víctor Ruiz doelman Tolgahan Acar met een kopbal had gedwongen tot het weggeven van een rebound: 0-1. Besiktas nam de nipte voorsprong mee naar de rust, al had Denizlispo­r zich in de eerste helft nog wel beklaagd over een vermeende handsbal van Enzo Roco. De Chileense verdediger van Besiktas kreeg de bal in de eigen zestien op de arm na een geplaatste bal van Aissati, maar arbiter Mete Kalkavan oordeelde dat van opzet geen sprake was.

Kort na de onderbreki­ng moest Besiktas alsnog de gelijkmake­r incasseren. Oscar Estupiñán werd bijna vanaf eigen helft gelanceerd door Radoslaw Murawski, waarna de Colombiaan­se aanvaller Víctor Ruiz eruit sprintte en oog in oog met doelman Ersin Destanoglu koelbloedi­g afrondde: 1-1. Besiktas leek zo een loodzware tweede helft voor de boeg te hebben, maar de formatie van Yalcin stelde uiteindeli­jk razendsnel orde op zaken.

Gökhan Gönül kopte rond het uur raak uit een door Atiba Hutchinson verlengde hoekschop en halverwege het tweede bedrijf zette GeorgesKév­in N’Koudou met een fantastisc­h doelpunt de 1-3 op het scorebord. De Franse spits ging een combinatie aan met Yilmaz, waarna hij de bal op fenomenale wijze in de verre hoek volleerde. Adem Ljajic tekende een kwartier voor tijd voor de 1-4 met een schot vanbuiten de zestien en Abdoulay Diaby, die in de 76ste minuut als vervanger van Lens binnen de lijnen was gekomen, bepaalde daarna de eindstand met een schot uit de draai.