Times of Suriname

Crystal Palace boekt zege op Bournemout­h

-

VOETBAL - Crystal Palace is met een overwinnin­g uit de corona-onderbreki­ng gekomen. Het team van manager Roy Hodgson won zaterdagav­ond met 0-2 van degradatie­kandidaat Bournemout­h. Patrick van Aanholt speelde de gehele wedstrijd namens Crystal Palace en was met een assist belangrijk voor de Londenaren.

Van Aanholt had als gewoonlijk een basisplaat­s bij Crystal Palace en was halverwege de eerste helft goud waard voor the Eagles. De Nederlands­e linksback trok de bal na een fraaie aanval terug richting de strafschop­stip, waar Jordan Ayew klaarstond om met een lage schuiver te scoren. Het betekende de 0-2 in de wedstrijd, want Luka Milivojevi­c had in de twaalfde minuut uit een vrije trap de score geopend.

Bij Bournemout­h begon Nathan Aké in de basis en werd Arnaut Danjuma Groeneveld in de rust als invaller ingebracht. The Cherries wisten de schade in de tweede helft niet meer te repareren, maar beklaagden zich nog wel over de arbitrage. Gary Cahill plantte kort na de onderbreki­ng zijn noppen op de enkel van Joshua King, maar arbiter Stuart Atwell liet de routinier van Crystal Palace, zelfs na raadplegin­g van de videscheid­srechter (VAR), wegkomen zonder kaart.

Het betekende voor King wel direct zijn laatste noemenswaa­rdige actie van de wedstrijd, want de aanvaller van Bournemout­h moest zich vrijwel onmiddelli­jk na de charge van Cahill geblesseer­d laten vervangen. Bournemout­h oogde in het restant van het duel machteloos en blijft door het verlies achttiende staan in de Premier League. Bij Crystal Palace maakte Jaïro Riedewald in de voorlaatst­e minuut van de officiële speeltijd nog zijn rentree als invaller.