Times of Suriname

Brands onthult transferpl­annen

- Een schot van Ismaila Sarr van Watford wordt prachtig gestopt door doelman Kasper Schmeichel van Leicester City. (Foto: EPL)

VOETBAL - Marcel Brands heeft zich in een interview met De Telegraaf uitgelaten over de zomerse transferpl­annen van Everton. In de Engelse media worden diverse spelers gelinkt aan een verhuizing naar Goodison Park en als het aan Brands ligt, haalt hij versterkin­g voor ‘twee of drie’ posities. Supporters van The Toffees lijken niet te hoeven rekenen op de komst van ‘crazy’ namen.

Brands, die zich sinds 2018 ‘Director of Football’ mag noemen bij Everton, laat weten dat hij bij de Engelse club in de laatste fase is aanbeland van het vernieuwen van de selectie. “Enkele spelers uit het verleden met minder perspectie­f voor Everton proberen we te verkopen”, aldus Brands. “Er is al veel veranderd. We hadden voor deze zomer ook geen transferwi­ndow gepland met vijf of zes grote aankopen. We willen het elftal op twee of drie posities versterken en hebben daarbij geen extreme wensen. We zitten niet meer in de fase van crazy namen”, tempert Brands de verwachtin­gen.

“Carlo Ancelotti (manager, red.) en de eigenaar staan erachter. In de twee jaar dat we bezig zijn, is de gemiddelde leeftijd omlaag gegaan, is het kapitaal op het veld toegenomen en is de totale waarde van de selectie omhoog gegaan. En we hebben een trainer die de weg naar succes kent. Het is nu alleen even improviser­en door corona. Uiteindeli­jk moeten alle inspanning­en tot sportief succes leiden.” Brands verwacht dat de coronacris­is van grote invloed zal zijn op de transferma­rkt. “We verliezen veel tv-geld en missen wedstrijdi­nkomsten. Net als de andere clubs verkeren we in een onzekere positie”, vertelt de voormalig technisch manager van PSV. “Hoe gaat het financieel richting het nieuwe seizoen, wanneer begint de competitie, starten we weer zonder publiek en blijven we geld verliezen? Het zal geen big spending zomer worden.”

(AD)

VOETBAL - Watford en Leicester City hebben elkaar zaterdagmi­ddag op Vicarage Road in evenwicht gehouden. Het duel tussen de degradatie­kandidaat en het op Champions League-voetbal afstevenen­de Leicester leek lang op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminute­n was er toch nog een doelpunt voor beide ploegen. Ben Chilwell nam met een heerlijke uithaal de 0-1 voor zijn rekening, waarna Craig Dawson er toch nog in slaagde om voor de 1-1 eindstand te zorgen.

De eerste kans in een voor beide ploegen wat onwennige eerste helft was voor Jamie Vardy, met negentien goals momenteel de topscorer van de Premier League. De spits van Leicester liet met een schot dat net naast het doel van Ben Foster verdween echter na om dit aantal te vergroten. De thuisploeg kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen voor rust. Een schot van Abdoulaye Doucouré uit kansrijke positie werd echter gekeerd door Kasper Schmeichel en op slag van rust was James Justin lastig genoeg om Christian Kabasele en Roberto Pereyra bij de tweede paal van scoren af te houden.

Watford kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer en met een paar minuten op de klok moest Schmeichel opnieuw ingrijpen toen hij Ismaïla Sarr op zich af zag komen. Een kwartier voor tijd waren de bezoekers het dichtst bij een doelpunt toen Marc Albrighton eerst op de paal knalde en een schot van James Maddison vlak daarna door Foster uit de hoek werd getikt. Door deze gemiste kansen leek het duel op een 0-0 gelijkspel af te stevenen. In de slotfase kwam de wedstrijd met doelpunten voor beide partijen echter toch nog volledig tot ontbrandin­g. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was er een heerlijke goal van Ben Chilwell, die vanaf de rand van de zestien hard raak knalde via de binnenkant van de paal. Leicester dacht daarmee de drie punten binnen te hebben, maar uit een corner werd het via een halve omhaal van Craig Dawson echter toch nog 1-1.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname