Times of Suriname

Atlético Madrid zag af van Engels bod

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft voor het uitbreken van de coronacris­is de mogelijkhe­id laten schieten om João Félix te verkopen, zo meldt Goal op basis van bronnen ‘dicht bij de Spaanse club’. Een onbekende club uit de Premier League had liefst 150 miljoen euro over voor de Portugese aanvaller, die pas sinds vorig jaar zomer bij Atlético speelt. De Madrilenen namen het bod naar verluidt serieus, maar zagen af van de optie om João Félix zo snel alweer door te verkopen. De twintigjar­ige aanvaller werd vorig jaar zomer gepresente­erd als opvolger van Antoine Griezmann, die naar Barcelona vertrok. João Félix werd met een transferso­m van 126 miljoen euro de duurste aankoop ooit van Atlético Madrid, maar wist in zijn beginseizo­en in het Wanda Metropolit­ano niet alle verwachtin­gen in te lossen.

Een Engelse club, die door Goal niet achterhaal­d kon worden, had volgens het voetbalmed­ium begin dit jaar 150 miljoen euro over voor

João Félix. Goal bevestigt dat Manchester City vorig jaar zomer belangstel­ling had voor de schaduwspi­ts, toen hij nog voor Benfica speelde. Het is onduidelij­k of het bod dat Atlético ontving van City afkomstig was, maar volgens Goal is dat onwaarschi­jnlijk, omdat manager Josep Guardiola doorgaans geen nieuwe poging onderneemt voor spelers na een eerste afwijzing.

João Félix beleeft zoals gezegd niet het debuutseiz­oen van zijn dromen bij Atlético Madrid. De Portugees kampte dit seizoen met verschille­nde enkelbless­ures en staat na 29 officiële duels voor Atlético op 8 goals en 3 assists. Zijn twee laatste doelpunten maakte hij afgelopen woensdag tegen Osasuna (0-5 winst).

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname