Times of Suriname

Enorme deceptie voor Bosz

-

VOETBAL - Bayer Leverkusen dreigt naast deelname aan de Champions League te grijpen. Het team van trainer Peter Bosz ging zaterdag onderuit bij Hertha BSC (2-0) en heeft, met nog één speeldag in de Bundesliga te gaan, twee punten minder dan Borussia Mönchengla­dbach, dat tegelijker­tijd bij SC Paderborn 07 won (3-1). Bayer speelt volgende week thuis tegen FSV Mainz 05 en Borussia Mönchengla­dbach krijgt Hertha op bezoek.

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd was Bayer duidelijk de ploeg die het spel dicteerde in Berlijn. Hertha, waar Omar Rekik als bankzitter de enige Nederlande­r was, wist echter uit de houdgreep van het team van Bosz te ontkomen en benutte na 22 minuten spelen meteen de eerste kans van de wedstrijd.

Matheus Cunha ontving de bal van Dodi Lukebakio en schoot het leer vanaf een meter of veertien hoog in de linkerhoek: 1-0. In het restant van de eerst helft maakte Bayer een aangeslage­n indruk. De ploeg van Bruno Labbadia verdubbeld­e negen minuten na de onderbreki­ng de voordelige marge. Krzrystof Piatek was zowel Wendell als Lukas Hradecky de baas en bood Lukebakio een niet te missen kans op enkele centimeter­s van de doellijn: 2-0. Daar hadden de bezoekers, waar Daley Sinkgraven negentig minuten op de bank zat, al helemaal niet meer van terug.

De teams van Steffen Baumgart en Marco Rose waren in de eerste helft zeker aan elkaar gewaagd, al was de minimale voorsprong voor die Fohlen in de rust verdiend te noemen. Hoewel Paderborn een goede indruk achterliet en alles gaf in de duels, maakte men de vroege achterstan­d niet ongedaan. Doelman Leopold Zingerle kon in de vijfde minuut weliswaar voorkomen dat Breel Embolo in het doel kon werken, maar de rebound was een prooi voor Jonas Hoffman: 01. De gelijkmake­r van Sven Michel, na 54 minuten spelen, mocht er zijn: Yann Sommer had geen antwoord op de rake knal in de rechterhoe­k. Borussia Mönchengla­dbach stapte desondanks toch als winnaar van het veld. Twee minuten later benutte Lars Stindl een toegekende strafschop, nadat hij zelf was onderuitge­haald door Uwe Hünemeier en de Oostenrijk­er kopte daarna ook nog de 1-3 binnen. Tussendoor kreeg Hünemeier zijn tweede gele kaart voor een overtredin­g op Embolo. (VP)