Times of Suriname

Bayern toont genade in feestduel

-

VOETBAL - Bayern München heeft zich in de feestwedst­rijd na de afgelopen week behaalde landstitel tegen SC Freiburg betrekkeli­jk genadig getoond. Der Rekordmeis­ter stond al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar nam enigszins gas terug en won uiteindeli­jk met 3-1. Bayern München kroonde zich woensdag dankzij een 0-1 zege op Werder Bremen tot kampioen. Het deed trainer Hansi Flick besluiten om wat andere namen aan de aftrap te brengen, zoals Sarpreet

Singh en Michaël Cuisance. Al na een kwartier spelen kwam Der Rekordmeis­ter op voorsprong tegen Freiburg, de nummer acht van de Bundesliga. Thomas Müller bereikte na een fraaie actie Robert Lewandowsk­i, die op zijn beurt Joshua Kimmich in stelling bracht. De middenveld­er schoot vanaf de rand van het strafschop­gebied de openingstr­effer tegen de touwen. Toen de Poolse spits negen minuten later ook zichzelf op het scorebord bracht, leek het oppermacht­ige Bayern opnieuw op weg naar een forse zege.

Met 33 minuten op de klok deed Lucas Höler echter wat terug namens de bezoekers. Kort daarna werd de marge echter alweer naar twee getild. Lucas Hernández vond Lewandowsk­i in het strafschop­gebied, waar de Poolse spits zijn 33e Bundesliga­treffer van het seizoen wist aan te tekenen.

Met dat seizoensto­taal treedt Lewandowsk­i in de voetsporen van Gerd Müller, die naast Dieter Müller de enige Bayern-speler in de clubgeschi­edenis is die dit aantal wist te bereiken. Na rust viel er niet al teveel meer te beleven in de Allianz Arena en kabbelde het duel voort tot het einde. Joshua Zirkzee kwam met nog een klein halfuur te spelen binnen de lijnen voor Cuisance, maar kon uiteindeli­jk geen veranderin­g meer brengen in de voor rust tot stand gekomen score. (VP)

??  ?? Aanvaller Robert Lewandowsk­i van Bayern München kopt het leder achter doelman Alexander Schwolow van SC Freiburg. (Foto: AD)