Times of Suriname

PSG moet belangrijk­e spelers missen in restant Champions League

-

VOETBAL - De UEFA maakte eerder deze week het plan bekend om de Champions League in augustus uit te spelen. Paris Saint-Germain plaatste zich voordat het voetbal stil kwam te liggen vanwege de coronacris­is ten koste van Borussia Dortmund voor de kwartfinal­e van het toernooi en de Fransen worden gezien als een van de kanshebber­s voor de eindzege. De titelaspir­aties van les Parisiens lijken echter wel een flinke knauw te krijgen.

Het doorgaans goed geïnformee­rde RMC Sport meldt zaterdag namelijk dat Edinson Cavani en Thomas Meunier ervan afzien om hun aflopende contracten met twee maanden te verlengen. De twee kunnen na 30 juni gratis van club verwissele­n en les Parisiens hoopten het duo nog aan boord te kunnen houden voor de hervatting van de Champions League.

Cavani en Meunier hebben de club nu naar verluidt echter laten weten hier geen trek in te hebben, waardoor zij over een kleine twee weken geen speler meer van PSG zullen zijn.

Voor Cavani betekent dit een wat roemloos einde van een zeer succesvoll­e periode in de Franse hoofdstad. De Uruguayaan is met tweehonder­d doelpunten de topscorer aller tijden van de grootmacht.

De naam van de 33-jarige spits werd de afgelopen tijd genoemd bij onder meer Internazio­nale, Newcastle United, Atlético Madrid en zijn oude club Napoli. Meunier lijkt op zijn beurt onderweg naar Dortmund, al wordt ook Tottenham Hotspur met zijn komst in verband gebracht. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname