Times of Suriname

Arsenal beleeft horrormidd­ag

-

VOETBAL - De hervatting van de Premier League verloopt voor Arsenal voorlopig niet zoals gehoopt. The Gunners gingen zaterdagmi­ddag met 2-1 onderuit op bezoek bij Brighton & Hove Albion, door een doelpunt van Neal Maupay in de laatste seconden van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp viel ook doelman Bernd Leno in de eerste helft nog uit met een ogenschijn­lijk zware blessure. Door de nederlaag tegen laagvliege­r Brighton dreigt Arsenal verder op te raken in de strijd om Europees voetbal.

Arsenal begon goed op bezoek in Brighton en zag Bukayo Saka de lat raken, terwijl een kopbal van Alexandre Lacazette gekeerd werd door doelman Matthew Ryan. Vijf minuten voor rust kregen The Gunners echter een forse tegenvalle­r te verwerken, toen doelman Leno na een duel met Maupay volledig verkeerd terechtkwa­m. De Duitse sluitpost kermde het uit van de pijn en moest zich na een lange behandelin­g op het veld laten vervangen door Emiliano Martínez. Toen Leno, terwijl hij op een brancard van het veld werd gedragen, Maupay tegenkwam, reageerde hij woedend richting de Franse aanvaller van Brighton & Hove Albion. De doelman van Arsenal verweet Maupay dat hij door hem verkeerd terechtkwa­m, terwijl de vermeende dader zich van geen kwaad bewust leek.

Het duurde na rust even voor het duel werd opengebrok­en. Met 68 minuten op de klok speelde Saka Pépé in op rand van het strafschop­gebied. De aanvaller, afgelopen zomer voor tachtig miljoen euro overgenome­n van Lille OSC, dribbelde naar binnen en plaatste de bal op fantastisc­he wijze in de kruising. Heel lang kon Arsenal echter niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later werd de stand alweer gelijkgetr­okken. Solly March ontving de bal terug na een korte corner en zag dat zijn voorzet na een scrimmage werd binnen getikt door Lewis Dunk. Het leek erop dat er een gelijke stand op het scorebord zou blijven in het Amex Stadium, maar op het allerlaats­te moment trok Brighton & Hove Albion de wedstrijd nog naar zich toe. Uitgereken­d Maupay dook na een fraaie combinatie op in het strafschop­gebied, waarna hij ruim twintig seconden na het verstrijke­n van de vier minuten blessureti­jd de winnende treffer tegen de touwen schoot.

(AD)

??  ?? Neal Maupay van Brighton & Hove Albion schiet het winnende doelpunt binnen. (Foto: AD)