Times of Suriname

Cubaanse artsen ingezet bij COVID-19-drive and walk through-testlocati­es

-

PARAMARIBO - Cubaanse artsen zijn ook ingezet bij de COVID-19-drive and walk through-testlocati­es van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG). Het gaat om vier artsen die gisteren op de verschille­nde testsites in Paramaribo-Noord waren ingezet, zegt epidemiolo­og Radjesh Ori. De hulp van deze deskundige­n is ingeroepen omdat zij zowel het Spaans als Portuguees machtig zijn.

In Paramaribo-Noord zijn er namelijk veel personen die deze twee talen spreken en het BOG wilde deze doelgroep ook graag bereiken. Zeker de groep die afkomstig is uit Brazilië. Als mensen in hun eigen taal wordt uitgelegd wat het nut is van de test voelen zij zich iets meer op hun gemak zegt de epidemiolo­og. Hij zegt dat deze buitenland­se artsen alleen ingezet zijn in Paramaribo­Noord. De plekken waar er gisteren tests oftewel swabs van personen zijn afgenomen zijn Tropclinic (Malariapro­gramma) bij brandweerk­azerne Geyersvlij­t en naast hotel Pedisco aan de Prinsesses­traat. Ori zegt gemerkt te hebben dat zo langzaam aan de mensen over hun vrees stappen om getest te worden. Vandaag zullen naar alle waarschijn­lijkheid de resultaten van de afgenomen testen bekendgema­akt worden. De epidemiolo­og zegt verder dat vandaag de laatste dag is van de COVID-19-drive and walk through-testlocati­es. Het medisch team van het BOG staat aan de R. Pierkhanwe­g (Nieuw Weergevond­enweg) aan de overkant van servicesta­tion Kewalbansi­ngh. Ook zullen gebieden in Tammenga en Menkendam aangedaan worden.

De COVID-19-teller in Suriname stond tot en met gistermidd­ag op 319 positieve gevallen met 168 actieve cases.

Negen personen zijn overleden aan de gevolgen van dit virus. 142 personen zijn intussen genezen verklaard van COVID-19 en 392 personen zijn in quarantain­e.

 ??  ?? Een Cubaanse arts bij een van de COVID-19-drive and walk through-testlocati­es in Paramaribo-Noord. Het BOG had speciaal vier Cubaanse artsen aangetrokk­en, omdat het de Spaans- en Portuguees­sprekenden in dat gebied ook wilde bereiken. (Timesfoto: TM)
Een Cubaanse arts bij een van de COVID-19-drive and walk through-testlocati­es in Paramaribo-Noord. Het BOG had speciaal vier Cubaanse artsen aangetrokk­en, omdat het de Spaans- en Portuguees­sprekenden in dat gebied ook wilde bereiken. (Timesfoto: TM)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname