Times of Suriname

Repatriant­en uit laagrisico­landen niet langer veertien dagen in overheidsq­uarantaine

-

PARAMARIBO - Repatriant­en die uit laagrisico­landen terugkeren naar Suriname, hoeven voortaan niet meer veertien dagen in overheidsq­uarantaine te blijven. Dit zegt de arts Soeradj Harkisoen die een presentati­e hield tijdens de reguliere COVID-19-persconfer­entie.

Harkisoen legt uit dat de versoepeli­ng alleen geldt, als men komt vanuit een land waar er een flinke afname te merken is van het aantal coronabesm­ettingen. Een van de landen waar nu een afname te merken is, is

Nederland. Hij legt verder uit dat er ondertusse­n wat meer bekend is over het nieuwe coronaviru­s. Zo is gebleken dat de meeste personen na drie tot zeven dagen symptomen ontwikkele­n. In deze periode is het voor medici ook het geschiktst om personen te monitoren. “Indien zij na zeven dagen geen klachten ontwikkele­n, kunnen zij liever de overige dagen in thuisquara­ntaine gaan”, aldus de arts. Een voorwaarde is dat de thuissitua­tie geschikt moet zijn om te kunnen fungeren als thuisquara­ntaine. Hij geeft verder aan dat de verplichte veertien dagen blijven gelden voor repatriant­en die komen uit hoogrisico­landen zoals Brazilië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname