Times of Suriname

Gemeente gooit strand Castricum dicht om drukte

-

CASTRICUM - De gemeente heeft gistermidd­ag het strand van Castricum afgesloten voor publiek. Zowel automobili­sten als fietsers werden geweerd omdat de 1,5-meter regel niet kon worden gewaarborg­d. “Vandaag, een gewone doordeweek­se dag, is het de drukste dag op het strand van Castricum in het seizoen dusver”, zo zei de Noord-Hollandse gemeente.

Volgens het lokale bestuur waren er teveel strandgang­er op de parkeerpla­atsen en toegangen. De verplichte 1,5 meter afstand kon men daarom niet meer garanderen. Een van de coronamaat­regelen was eerder dat de helft van het aantal beschikbar­e parkeerpla­atsen was afgesloten. Die maatregel werd vanochtend opgeheven zodat alle plekken weer beschikbaa­r waren. “Gistermidd­ag waren alle parkeerpla­atsen al gevuld en werd het te druk bij het strand. De gemeente is toen tot afsluiten overgegaan”, zo liet een woordvoerd­er weten.

Automobili­sten die in de richting van het strand rijden, worden bij de rotonde naar Bakkum tegengehou­den. Fietsers kunnen hun fiets nog stallen bij de fietsparke­erplaats van Johanna’s Hof. Daar vandaan is het ongeveer twee kilometer lopen tot het strand.

De gemeente Castricum roept strandgang­ers op om niet naar het strand van Castricum te komen. In plaats daarvan kun je het beter verderop in de provincie zoeken, bijvoorbee­ld in Egmond, Schoorl of Bergen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Het strand in Castricum. (Foto: De Telegraaf)
Het strand in Castricum. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname