Times of Suriname

28 opgepikte migranten testen positief na aankomst op Sicilië

-

ITALIЁ Enkele dagen na hun aankomst op Sicilië met een schip van de Duitse hulporgani­satie Sea-Watch, zijn 28 van de 211 migranten die aan boord waren positief getest op het coronaviru­s. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA gisteren.

De migranten waren na hun aankomst ondergebra­cht en getest op het quarantain­eschip Moby Zazà, dat voor de kust van Porto Empedocle op Sicilië ligt. De regionale president van Sicilië, Nello Musumeci, bevestigde de infecties. Het schip Sea Watch 3 kreeg zondag toestemmin­g om de haven van Sicilië binnen te varen. Sinds de coronacris­is moeten migranten die op dit soort schepen in Italië aankomen twee weken in quarantain­e verblijven op een ander schip, zoals de veerboot Moby Zazà.

De Sea Watch 3 had van de Italiaanse autoriteit­en groen licht gekregen om op zondag in Sicilië aan te leggen nadat de bemanning 209 migranten had opgepikt op zee voor de kust van Libië in drie afzonderli­jke operaties binnen 48 uur. (De Telegraaf)

 ??  ?? Eem woedende groep verzamelde zich rond het standbeeld van Col. Hans Christian Heg en besloot dat dit ‘racistisch­e symbool’ ook moest worden neergehaal­d.
Eem woedende groep verzamelde zich rond het standbeeld van Col. Hans Christian Heg en besloot dat dit ‘racistisch­e symbool’ ook moest worden neergehaal­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname