Times of Suriname

Jaarlijks diner met Witte Huis-correspond­enten geannuleer­d vanwege coronaviru­s

-

VS - Het traditione­el diner voor Witte Huiscorres­pondenten vindt in 2020 niet plaats. Het coronaviru­s gooit roet in het eten. “Met spijt moeten we ons diner van 29 augustus annuleren”, meldde de White House Correspond­ents’ Associatio­n (WHCA), de organisati­e van journalist­en die verslag uitbrengen over het

Witte Huis en de president van de Verenigde Staten.

Het diner biedt de president de gelegenhei­d een (poging tot) humoristis­che toespraak te houden over het afgelopen jaar. Sinds hij zijn intrek nam in het Witte Huis heeft president Donald Trump steeds bedankt voor de bijeenkoms­t. Trump leeft ook steevast op gespannen voet met de media.

De traditie van het diner nam een start in 1921. Sinds 1980 namen alle presidente­n - democraten en republikei­nen - er elk jaar aan deel. Enkel Ronald Reagan moest in 1981 verstek laten. Hij herstelde toen van zware verwonding­en die hij bij een aanslag had opgelopen.

Het was overigens tijdens dat diner in 2011 dat toenmalig president Barack Obama (toen nog vastgoedma­gnaat) Trump onder vuur nam, nadat Trump jarenlang twijfel had proberen te zaaien over de geboortepl­aats van de eerste zwarte president in de geschieden­is van de Verenigde Staten.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname