Times of Suriname

Na 1 juli ook openbaar vervoer voor niet-noodzakeli­jke reizen

-

DEN HAAG - Het openbaar vervoer mag vanaf 1 juli weer gebruikt worden voor alle reizen. Verder mogen alle ziten staanplaat­sen weer worden gebruikt. Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf. Momenteel is het openbaar vervoer er voor ‘noodzakeli­jke reizen’. Een dagje strand of per trein naar het vakantiead­res is nu nog niet de bedoeling. De beperkinge­n hebben te maken met de coronamaat­regelen. Op dit moment kan zo’n 40 procent van de zit- en staanplaat­sen in treinen, bussen, trams en metro’s worden gebruikt. Alleen de stoelen bij het raam mogen worden gebruikt. Vanaf 1 juli vervalt deze beperking. De verplichti­ng om een mondkapje te dragen blijft wel staan.

Verder gaat de overheid reizigers oproepen om drukte te vermijden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Op die manier moet worden voorkomen dat er weer ‘ouderwetse’ taferelen komen met overvolle perrons.

Het kabinet heeft verder goed geluisterd naar de touringcar­branche. Chauffeurs kwamen onlangs naar het Malieveld om te protestere­n tegen de in hun ogen te strenge coronamaat­regelen. Vanaf 1 juli mogen de bussen weer vol. Ook in de bussen is een mondkapje verplicht.

Voor carpoolers komt er een advies om een mondkapje te dragen. (De Telegraaf)

treinen

en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname